នាឡិការ

Temperature

RSS

ណែម​ត្រី

​គ្រឿងផ្សំ

ត្រី​ប្រមា (​ត្រី​សមុទ្រ​) សាច់ជ្រូក​បី​ជាន់ ស្បែក​ជ្រូក អង្ករ​លីង រំដេង ប៉េងប៉ោះ​កំប៉ុង ខ្ទឹម​ប្រៃ ខ្ទឹម​បារាំង
​ម្ទេសផ្លោក​ទុំ ស្លឹក​វ៉ាន់ស៊ុយ សាឡា​ត់ ម្ទេស​នាងដៃ​ទុំ ក្រូចឆ្មារ ស្ករស អំបិល ទឹកត្រី ម្សៅ​ស៊ុប ។

​វិធី​ធ្វើ

១- ត្រី​ប្រមា (​ត្រី​សមុទ្រ​) កាត់​ក្បាល កន្ទុយ​ចេញ ចំណែក​ខ្លួន​វា​កាត់​ជា​កង់ៗ យក​ទៅ​ចំហុយ​ឲ្យ​ឆ្អឹន​ហើយ
​ក្បាល និង កន្ទុយ​ដូ​សដាក់ចាន​ទុក យកសា​ច់មក​បេះៗ កុំ​ឲ្យ​ដោយ​ស្បែក ច្របាច់​ឲ្យ​ម៉ដ្ធ ដាក់​អំបិល ទឹកខ្មេះ​ច្របល់​ចូល
​គ្នា ផ្អាប់​ទុក​កន្លះ​ម៉ោង ទើប​ពូត​យក​ទឹក​ចេញ​ដាក់​ចាន​ទុក ។
​២- សាច់ជ្រូក​បី​ជាន់​ស្ងោរ​ឲ្យ​ឆ្អិន​ហាន់​ជា​សរសៃ​ឆ្មា​រៗ
៣- ស្បែក​ជ្រូក (​ទិញ​យក​គេ​ហាន់​ស្រាប់ ទើប​បាន​ឆ្មារ​ល្អ​) ចាក់ទឹក​ក្ដៅ​ត្រាំ​ឲ្យ​រីក ដាក់​សាច់ជូ​បន្តិច ច្របាច់
​នឹង​ទឹកខ្មេះ​ឲ្យ​ឡើងស លាង​ឲ្យ​ច្រើនទឹក​លុះត្រាតែ​ថើប​មើលទៅ​លែង​ធុំក្លិន ទើប​យក​មក​ប្រី​បាន ។
​៤- អង្ករ​លីង ៗ ឲ្យ​ល្អិត តែ​កុំឲ្យ​ក្រហម បុក​ឲ្យ​ម៉ដ្ធ ។
​៥- ខ្ទឹម​បារាំង (​រើស​យក​មើម​ឲ្យ​តូចៗ​ល្មម​) បកសំបក​លាង​ទឹក​ឲ្យ​ស្អាត ហាន់​ទាំងមូល​ជា​ទទឹងៗ​ស្ដើង
​ល្មម ហើយ​ដោះ​ទុក​ឲ្យ​វា​នៅ​ជា​វង់​មូលៗ ។
៦- ខ្ទឹម​ប្រៃ​ហាន់​ជា​បន្ទះ​ស្ដើងៗ ស្លឹក​វ៉ាន់ស៊ុយ​ហាន់​ជា​បន្ទះ​ល្អិតៗ ។
៧- រំដេង​ដុត​ឲ្យ​ឈ្ងុយ​បុក​ឲ្យ​ល្អិ​ត ។
៨- ម្ទេសផ្លោក​ទុំ​ហាន់​ជា​សរសៃ​ឆ្មា​រៗ ម្ទេស​នាងដៃ​ទុំ​ចិត​ជា​ផ្កា ។
៩- សាឡា​ត់​បេះលាងទឹក​ឲ្យ​ស្អាត​ហាន់ឲ្យ​ល្អិ​តៗ ។
​១០- យក​ត្រី​ដែល​ពូត​ទុក​នោះ សាច់ជ្រូក ស្បែក​ជ្រូក ប៉េងប៉ោះ​កំប៉ុង អង្ករ​លីង ខ្ទឹម​ប្រៃ រំដេង​បុក​មក​ច្រ
​បល់​លាយ​ចូលគ្នា ចាក់​ទឹកត្រី ច្របាច់​ក្រូចឆ្មារ អំបិល ស្ករស ម្សៅ​ស៊ុប ភ្លក់​មើល​ឲ្យ​ល្មម ទើប​យក​ទៅ​ដាក់​ចាន​ពងក្រពើ
​ហើយ​យក​ក្បាល​និង​កន្ទុយ​ត្រី​មក​ត​ភ្ជាប់​គ្នា​ឲ្យ​ដូចរា​ង​ត្រី ទើប​យក​ម្ទេសផ្លោក​មក​រៀប​ដាក់​ចំ​កណ្ដាល​តួ​ត្រី យក​ស្លឹក​វ៉ាន់
​ស៊ុយ​ដាក់​សងខាង​ហើយក​ខ្ទឹមបារាំង​រៀប​ចុង​ដើម​ធ្វើ​ជា​ស្រកា​រួច​យក​សាឡា​ត់រៀប​ដាក់​ជុំវិញ​ត្រី​ដោត​ម្ទេស​តាម​ចំហៀងៗ
​ជា​ការ​ស្រេច ។

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

Post a Comment