នាឡិការ

Temperature

RSS

ខាវ​នៀវ​កែវ​


​គ្រឿងផ្សំ
​អង្ករ​ដំណើប ដូង​ទុំ ស្ករស អំបិល ផ្កា​ម្លិះ រ៉ោយ​កន្ទោង​ក្រដាស។
​វិធី​ធ្វើ
​១- អង្ករដំណើប​ពីរ​កំប៉ុង​ទឹកដោះគោ ដូង​ទុំ​១ ស្ករស កន្លះ​គីឡូ។
២- យក​អង្ករដំណើប​លាង​ឲ្យ​ស្អាត ត្រាំ​ទឹក​ឲ្យ​រីក
ដា​ក់ឡាំង​ស៊ឺង​ចំ​ហ៊ុយ​ឲ្យ​ឆ្អិន ទុក​ឲ្យ​ត្រជាក់
​៣- កោសដូង​ពូត​យក​ខ្ទិះ​ដើម​ទុក​ផ្សេង ខ្ទិះ​ចុង​ទុក​ផ្សេង​។
៤- យក​ខ្ទិះ​ចុង​ដាក់​ស្ករស អំបិល​បន្តិច រម្ងាស់​ឲ្យ​ស្អិត ហើយ​ចាក់​ខ្ទិះ​ដើម​កូរ​ចូល​គ្នា​ឲ្យ​សព្វ ទើប​ដាក់​បាយ​កូរ​ឲ្យ
​ឡើង​ស្ងួត រួច​ដាក់​ទុក​ឲ្យ​ត្រជាក់ ចាប់​ដាក់​ចាន ឬ កន្តោង​ក្រដាស ហើយ​រោយ​វ៉ោយ​ពីរ​លើដោត​ផ្កាម្លិះ​ជា​ការស្រេច​។
​របៀប​ធ្វើ​វ៉ោយ
​១-​យក​ស៊ុតទា គោះ​យកតែ​ស៊ុត​ក្រហម ឆ្កឹះ​យក​ស្រោម​ចេញ ដាក់​ទឹកសន្សើំម​ដែល​ជាប់​នឹង​សំបក​នោះ​ចូល ជាមួយ
​យក​ស្បៃ​ត្រង​ឲ្យ​ស្អាត​។
២-​ដាំទឹក​ស្ករ​ឲ្យ​ឡើង​ស្អិត យក​ស្លឹកចេក​កេវកន្ទោង កាត់​បន្តិច​ឲ្យមាន​ប្រហោង ដាក់​ស៊ុតទា​រោយ​ជា​សរសៃ វែងៗ​ទើប
​យក​ចង្កឹះ​ស្រង់​ដាក់​ចាន​។

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

Post a Comment